Derfor laver jeg forløb til kvinder, mænd og par som er ufrivilligt barnløse

I min tid som fertilitetssygeplejerske har jeg desværre måtte sende mange frustrerede og ulykkelige par ud af døren, uden at have haft mulighed for at hjælpe dem “ordentligt” videre. Det er fordi der ikke er et offentligt tilbud om psykisk hjælp og støtte før, under og efter en behandling.

Det synes jeg ganske enkelt er for dårligt. Jeg synes der mangler et samlet tilbud og derfor har jeg valgt at specialisere mig indenfor det område og udbyde det.

Derfor er det vigtigt

Jeg ved, via min mangeårige erfaring som fertilitetssygeplejerske og som terapeut, hvor utroligt hårdt og psykisk belastende, det er, at være ufrivilligt barnløs. Det griber ind på rigtigt mange områder i livet og kan i værste tilfælde medføre depression og skilsmisse hvis ikke man får taget hånd om tingene i tide.

Mange kvinder har et stort behov for at tale om deres følelser og frustrationer i forbindelse med at være ufrivilligt barnløs, ofte i lidt højere grad end deres partner. Mange føler sig meget alene med alle tankerne og bekymringerne, også fordi omgivelserne kan have meget svært ved at forstå, præcist hvad det er de gennemgår.

Mange par oplever, at deres forhold kommer under stærkt pres i de år hvor de enten er i behandling for deres barnløshed eller venter på at adoptere. Mænd og kvinder reagerer forskelligt og der kan opstå mange skænderier og misforståelser undervejs. Nogle ender desværre med at gå fra hinanden fordi det er for hårdt.

Det er ekstra hårdt for de kvinder og par der ikke opnår at få et barn, selvom de har kæmpet hårdt og længe. Mange ryger ud i en decideret identitetskrise og tager hele deres liv op til revision. For “hvem er jeg så egentlig” – når jeg ikke skal være “en mor” eller “en far”?

Det er meget vigtigt at passe rigtigt godt på sig selv og sit parforhold når man gennemlever den krise det er, ikke at kunne få børn på naturlig vis – og nogle vil have brug for professionel hjælp undervejs. Det er dèt jeg kan hjælpe med.

Kriser er ikke altid “kun dårlige” – der er meget personlig indsigt, styrke og vækst at hente, hvis man arbejder med det – og det også en af grundene til at vælge, at gå i et forløb, hos “sådan èn som mig”.

Læs mere om mine forløb her.

Dette gør mig specielt egnet til det jeg laver

Jeg er specialist indenfor fertilitetsbehandling, forstået på den måde, at jeg har mange års erfaring som sygeplejerske på området. Desuden har jeg i mange år arbejdet indenfor hele den del af sygeplejen, der beskæftiger sig med problematiske graviditeter (herunder gentagne aborter) og svære fødsler.

I mit arbejde som sygeplejerske har jeg haft mange hundrede samtaler med par der har været ufrivilligt barnløse, haft svære graviditeter eller har oplevet det værste – at miste deres lille barn lige før eller efter fødslen. Den erfaring alle de samtaler har givet mig, bruger jeg aktivt hver dag.

I min praksis arbejder jeg som psykoterapeut med de vanskelige problemstillinger der følger med, når man er ufrivilligt barnløs. Det berører de allerdybeste og mest essentielle områder i vores liv, når vi ikke kan gøre det allermest naturlige, nemlig at skabe et lille nyt liv.

Samlet set kombinerer jeg min store faglige viden på området med en bred vifte af psykoterapeutiske værktøjer – så mine klienter møder fertilitetssygeplejersken koblet med psykoterapeuten.

Dette er min personlige baggrund for at lave det jeg gør

Jeg har en mangeårig dyb passion for alt hvad der har med graviditet og fødsler at gøre – og den passion omfatter især også de kvinder og par der kæmper en hård kamp for at få deres ønskebarn.

Jeg har en drøm om, at alle de par der modtager behandling på en fertilitetsklinik, automatisk burde have tilbud om støttende samtaler undervejs i forløbet og efter endt behandling, hvis man ikke har fået et barn. Sådan er det desværre ikke endnu, men måske er der håb for det ude i fremtiden.

I mit eget liv har jeg været igennem nogle svære og turbulente perioder. Jeg fik påvist en lukket æggeleder i mine yngre dage og fik at vide, at jeg nok skulle have mine børn via inseminationsbehandling. Dem fik jeg siden hen på normal vis og er idag mor til 3 drenge. Jeg har prøvet at abortere spontant 5 gange og èn af mine drenge er født med en svær hjertefejl, og har derfor været igennem mange store operationer.

Jeg føler, at de oplevelser har været med til at gøre mig endnu bedre til at forstå mine klienter, og på den måde skabe en god og dyb kontakt.

Dette er min teoretiske baggrund

Udover 15 års erfaring som færdiguddannet sygeplejerske har en 4 årig certificeret uddannelse som psykoterapeut og er medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Derudover har jeg en uddannelse som coach.

Jeg holder mig opdateret med kurser og ny viden på området, og jeg modtager selvfølgelig løbende supervision i mit arbejde som terapeut.

Foruden at arbejde med klienter 1:1, så underviser og superviserer jeg sundhedsprofessionelle indenfor fertilitet og holder foredrag for forskellige patient foreninger bla. Endometrioseforeningen.

Sådan hjælper jeg mine klienter

Jeg møder først og fremmest mine klienter lige dèr hvor de er og tager fat i de udfordringer som fylder mest for dem lige nu. Jeg arbejder terapeutisk med forskellige metoder og værktøjer og kombinerer det med min sygeplejefaglige viden på området.

Jeg hjælper mine klienter til at komme styrket igennem den livskrise det kan være, ikke at kunne få de børn man ønsker sig ad naturlig vej.

Jeg hjælper dem i alle faser af dette forløb. Både før, under og efter et behandlingsforløb – med eller uden et barn på vej.

Jeg giver præcis og specifik rådgivning på de sygeplejefaglige områder der berører undersøgelser, udredning og behandlingsmæssige muligheder. Jeg rådgiver også på de problemstillinger der typisk opstår, når man er i denne fase af forløbet.

Jeg hjælper mine klienter med at skabe overblik, ro og besvarer mange af de spørgsmål som de tumler med, og skaber et trygt, tillidsfuldt rum, hvor der er plads til alle slags følelser.

Jeg arbejder terapeutisk med bekymringer, angst, skuffelser og frustration, så det ikke bliver “hængende” i deres system på en uhensigtsmæssig måde. Jeg hjælper dem med at føle sig “stærkere”, mere rolige og trygge og med at have en større følelse af overskud. Det betyder, at de kommer nemmere igennem deres behandlingsforløb,…også når det ikke resulterer i et barn.

Jeg sætter fokus på mine klienters parforhold og udstyrer dem med gode og brugbare værktøjer til at passe særligt godt på hinanden og kærligheden i en krævende tid.

Jeg sørger for, at mine klienters sårbare områder bliver styrket og deres ressorcer fundet frem.

 

CV

Arbejde:

 

2010 – Privatpraktiserende coach og terapeut.
2007 – 2010: Selvstændig konsulent, coach og underviser.
2006: Fertilitetsklinikken.
Holbæk Sygehus
2005 – 2006: Ultralydafdellingen for gravide.
Hvidovre Hospital.
2001 – 2005: Fertilitetsklinikken.
Hvidovre Hospital.
Afdelingssygeplejerske.
1996 – 2001: Svangre*/ Barselsafdelingen.
Rigshospitalet.
1995 – 1996: Medicinsk kræftafdeling (bryst og lunge).
Rigshospitalet.
1995 – 1995: Svangreafdelingen*.
Hvidovre Hospital.

* Svangreafdelingen: Her er gravide indlagt på grund af sygdomme hos sig selv, fosteret eller begge dele, eller hvis der er risiko for en alt for tidlig fødsel.

Uddannelse:

2009 -2013 Certificeret ID Psykoterapeut –  medlem af Dansk Psykoterapeut Forening(MPF).
ID Academy ved Ole Vadum Dahl.
2009: Certificeret DISK Analytiker.
Persolog.
2006: Certificeret NLP Coach Practitioner.
Asisco.
2000: Rygestopinstruktør.
Kræftens Bekæmpelse.
1990 – 1994: Sygeplejerskeuddannelsen.
Bispebjeg Hospital.